Om oss

Rib Tours Sweden AB är ett eventbolag som bedriver RIB Event och charterverksamhet på Västkusten med hemmahamn i Göteborg. Bolaget har varit aktivt sedan 2003 och är idag bland de större aktörerna inom denna bransch i Göteborg och Bohusläns region. RibTours båtar ses med jämna mellanrum passera öar och samhällen såsom Björkö, Hälsö, Källö Knippla, Marstrand, Åstol, Rönnäng, Klädesholmen, Skärhamn, Kyrkesund och Mollösund samt Käringön, Gullholmen, Grundsund, Fiskebäckskil, Lysekil, Bohus Malmön och Smögen. ​

Båtarna är specialdesignade för RibTours och kännetecknas med en röd vinge som targabåge.

Ribtours historia

2003 startade RibTours sin verksamhet med en RIB Unlimited 700 som stationerades i Mollösund på sydvästra Orust.

2004 utökades flottan med ytterligare en båt, en Prestige 900 med en inombords motor på 425 hk.

2005 fick Prestige 900 en systerbåt, även denna en Prestige 900. Detta år mönstrade även nuvarande ägaren av RIB Tours på skutan, samt att detta år blev även RibTours dotterbolag till Ocean Group AB där även Mollösunds Wärdshus, Magasinet Mollösund samt Mollösunds Tappen ingick. Tillsammans har Ocean Group och RibTours haft äran att glädja över 40000 gäster genom att åka med i våra båtar.

2007 tillkom de båtar som idag används i verksamheten, 2 st identiska båtar som är specialdesignade för Rib Tours men en röd vinge som kännetecken.

2010 köpte föregående ägaren RibTours som varit ansvarig för RIB verksamheten sedan 2005.

2011 blev Klippans småbåtshamn vår hemmahamn, denna ligger vid Restaurang Porter Pelle som ligger vid Hotel Waterfront Best Western Plus (f.d. Hotel Novotel) i samband med förvärvet av Rib Event AB.

2014 på hösten inhandlas vår lilla RIB, Capelli 750 Xtreme som vi nyttjar för att köra mindre grupper.

2015 fick RibTours uppdraget att ha hand om alla RIB båtar för Volvo Ocean Race under den veckan som eventet varade. Totalt 11 RIB båtar ingick då i vår flotta som vi hade under våra vingar. Ett mycket trevligt uppdrag som vi utförde med hög precision och kvalitét. Vi fick även uppdraget att köra Americas Cup VIP Guest Chaser programmet, vilket innebar att vi fick köra inom raceområdet och ”jaga” segelbåtarna för att kunna leverera en så unik upplevelse som möjligt för gästerna ombord.

2018 skaffades en ny lokal i form av en pråm i Klippans småbåtshamn där vi erbjöd konferens, middagar och fester för slutna sällskap.

2022 köpte syskonen Adqvist Ribtours och förde in ungt entreprenörskap i bolaget.

RIBTOURS Göteborg